Gyermekvédelem Fidesz-módra

Megosztás

Orwelli világot élünk és ennek újabb bizonyítéka az úgynevezett könnygáz pedagógia. Vagy egyszerűen mindvégig félreértettük a Fideszt és megvédenek bennünket a szabadon gondolkodó fiataloktól? Meddig gyermek a gyermek? A kor, vagy inkább a befolyásolhatóság határozza meg? Ember legyen a talpán, aki érti a kormánypárti retorikát.

Védjük meg gyermekeinket! – harsogja a propaganda. Az utóbbi években a család mellett a gyermekvédelem került a Fidesz taktikus gondolkodásának középpontjába és ennek megfelelően nem pusztán a milliárdokból legyártott óriásplakát kampányok képében kapjuk az egyszerű és vitathatatlan üzenetet, de a közösségi oldalakat is elárasztják ezek az unásig ismételt szólamok. Önkormányzati képviselők, főispánok, miniszterek és polgármesterek hányják ki magukból a mágikus erővel felruházott mantrát: LMBTQ-aktivisták, brüsszeli ügynökök, idegen lények és hatpöttyös katicák! El a kezekkel a gyerekeinktől!

Pedig, ha az ember a gyermekvédelemmel kapcsolatban nem a Fidesz-KDNP szorgos politikusaitól tájékozódik, hanem hús-vér családoktól, szociális otthonok nevelőitől, hátrányos helyzetű gyermekeket ellátó oktatási intézmények dolgozóitól és családsegítő szolgálatok munkatársaitól, akkor egy jóval reálisabb és sokkal szomorúbb kép bontakozik ki.

Üres szavak és meddő tettek – mindeddig ez jellemezte a kormánypárti politikusok gyermekvédelemmel kapcsolatos intézkedéseit. Ahhoz hogy a kormány fenntartsa a törődés látszatát, elég volt heti egy semmitmondó, mégis határozott Facebook-bejegyzés és egy tucat cuki óvodás (egymás kezét fogva, mint egy bájos fotóparaván) a fontosabb sajtóeseményeken.

Ám május elején, a Karmelitánál olyasmi történt, ami minden eddiginél egyértelműbben ábrázolja azt, hogy mi van a hangzatos lózungok mögött, hogy mi van akkor, ha a “mindenünkacsalád” legfiatalabb tagjai másként képzelik a jövőt: könnygáz, Gyorskocsi utca és rendőrsorfal. Ez a gyakorlati gyermekvédelem Fidesz-módra. A 15 éves csak addig számít gyereknek, amíg hajtogatható, terelgethető és a fideszes origami szakkör kiváló díszleteként szolgál.

De álljunk meg egy szóra! Könnyen megeshet, hogy valamit félreértettünk. Mindig olvassunk a sorok közt!

Rágcsálóvédelem – mit is jelent? Védekezzünk a kártékony rágcsálók ellen, akik a legapróbb réseken keresztül hatolnak be a házunkba és mikor észbe kapunk, már visszafordíthatatlan károkat okoztak. Gyermekvédelem? Ártalmas ifjúság? Ki véd meg kit és legfőképpen kitől? Érdemes nyitva tartani a szemünket. Vajon ki lesz a következő ellenség?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek